Op ons erf zijn ouderen met beginnende dementie, of andere zorgvragen actief in seizoensgebonden projecten. We werken onder andere samen met DemenTalent. Bij DemenTalent gaat het over het in hun kracht zetten van mensen met dementie. Kijk naar hun talenten, naar wat zij wel kunnen. Zet deze talenten in in de maatschappij door mensen met dementie als deelnemers in te zetten. Hierdoor voelen mensen met dementie zich nuttig en waardevol, en dit gevoel is extra belangrijk omdat het gevoels-en emotieleven van mensen met dementie erop vooruitgaat. Door gebruik te maken van hun talenten in de maatschappij, blijft de aansluiting met de maatschappij behouden en kunnen zij langer zelfstandig blijven functioneren. Deze visie sluit aan op die van Erve het Geurts, en past bij wat Wijkracht Hengelo, met wie we ook samen werken, voor ogen staat. We zijn richten ons op activering, preventieve zorg en bieden begeleiding en boeiende ervaringen in een gemêleerd gezelschap. Bij ons kunnen ook ouderen terecht, voor wie eenzaamheid een risico is.

In onze begeleiding wordt de structuur in de dag of week bepaald door middel van die activiteiten op en rond het erf die zich seizoensgewijs voordoen. Door vooral bezig te zijn in groepsverband, streven wij naar behoud van vitaliteit en zelfstandigheid en voorkoming van eenzaamheid.

Ter illustratie: een proces in de Kruiderij, dat start in maart en loopt het hele jaar door. De geproduceerde oliën worden verkocht, de bewortelde stekjes worden uitgepoot, de kruiden worden gesnoeid en gedroogd. Daarna begint weer een nieuwe cyclus van zaaien. Er zijn meerdere van deze processen op ons erf.