Deelnemers zijn actief

Bij Het Geurts is plaats voor deelnemers aan een dagprogramma (dagbesteding gericht op maatschappelijke deelname en activering) en werkbegeleiding. Het gaat hierbij om volwassenen met een hulpvraag, die behoefte hebben aan een zinvolle (vrije)tijdsbesteding in een informele en laagdrempelige setting. Onze visie is dat er ondanks een hulpvraag altijd talenten zijn die ingezet kunnen worden. We werken op dit gebied bijvoorbeeld samen met DemenTalent en hebben ook een aantal deelnemers die bijvoorbeeld bij Aveleijn wonen. Ook zijn er deelnemers die zijn doorverwezen door bijvoorbeeld Wijkracht of een praktijkondersteuner van de huisarts.

Deelnemers zijn bij ons actief op allerlei vlakken. In de ochtend zijn er altijd een aantal mensen die samen verse soep maken voor de gezamenlijke lunch. Sommige mensen genieten van het verzorgen van de dieren op het erf. Een ander vindt het leuk dat dat we een landwinkel hebben met zelfgemaakte producten. Maar de krant lezen en een ommetje maken kan ook. Sommige deelnemers komen zelf ook op ideeën om op te pakken: zo kwam onlangs een van de mannen met het voorstel om de houten tapasplanken die gemaakt worden te voorzien van een ingebrand logo. Een groep dames breidt vierkante lapjes voor mooie warme lappendekens of mutsjes voor te vroeg geboren baby's op de kraamafdeling van Medisch Centrum Twente.

Kom gerust een paar keer vrijblijvend langs, alleen of met een begeleider. Om kennis te maken en de persoonlijke mogelijkheden te bespreken.