ervaringsverhalen

Er zijn vele ervaringsverhalen, veel is ook te volgen via onze facebookpagina. De pagina houden we tevens bij zodat deelnemers thuis een geheugensteun hebben met betrekking tot de activiteiten waaraan zij hebben deelgenomen, of de ambachtelijke producten die zij mede hebben gemaakt.

Een paar verhalen hebben we hier ook opgetekend.

Een deelnemer:

Dit is een plek waar ik niet als patiënt of als probleem of dossier wordt benaderd. Het voelt niet als een instelling en de begeleiders kennen mij persoonlijk. Ik ben hier welkom zoals ik ben. Ik voel me thuis.

Een mantelzorger:

Onze moeder heeft het heel erg naar haar zin bij jullie. De overburen geven zelfs aan dat ze vrolijk op dinsdag en donderdag de taxi instapt. Ze heeft weer een verhaal te vertellen en door de foto’s op facebook kunnen wij haar helpen als ze niet op de woorden kan komen, heel fijn.

Een partner:

Mijn man had laatst een uur in de stal op het erf gewerkt. Daar stond zijn lievelingsmuziek op en ik hoorde van de begeleider dat mijn man het hele uur had meegefloten. Toen mijn man die middag thuis kwam, fluitend, heeft hij zijn muziekinstrument weer opgezocht en is de hele middag muziek gaan maken. Dat deed hij vroeger vaak maar de laatste tijd kwam hij daar niet zo toe, nu wel! Ik vond dat echt bijzonder.

Een dochter:

Mijn moeder geniet hier volop en hoort er helemaal bij. Zij ervaart bij het Geurts zijn als een van de lichtpuntjes in haar bestaan.  Natuurlijk gaan we regelen dat zij hier kan blijven komen als ze in een verzorgingstehuis gaat wonen. Ze heeft toch ook altijd voor ons gezorgd!