Natuurlijke producten van ons erf

Onze aanpak

Op ons erf maken we kruidenolie van bloemen en kruiden. Deze olie wordt gemaakt van biologische amandel- of zonnebloemolie. Dit zijn kruiden-oliën, waarbij de werkzame stof van de bloem of plant in de olie is getrokken. Onze olie is geen etherische olie, dit is een vloeibaar gas van de geur- en werkstoffen van planten. Bij onze zelfgemaakte producten vindt u ook informatie over de eigenschappen van onze planten. We geven echter geen advies m.b.t. uw gezondheid. Daarvoor verwijzen we u naar uw huisarts of kruidenkundige. Ook verwerken we appels, pruimen en peren in jam, chutneys, siroop en andere producten. Hierbij wordt soms ook groente uit de moestuin verwerkt. We gebruiken met name die kruiden, fruit en bloemen die vanuit de traditie op een boerenerf gebruikt werden. Met de aanschaf van onze producten steunt u onze stichting.

Natuurlijke cosmetica

Van onze kruidenolie maken we ook natuurlijke cosmetica. Dit zijn met name crèmes zonder conserveringsmiddelen. Ook gebruiken we soms pure bijenwas en in sommige producten zit ook biologische kokosolie of cacaoboter.

Momenteel onder andere in ons assortiment

  • Handcrème met natuurlijke bijenwas
  • Lipbalsem goudsbloem of kamille
  • Littekenzalf
  • Zalf tegen koortslip

Heerlijke jam en chutneys

Van de oogst maken we ook jams en chutneys, naast appelmoes. Voor de houdbaarheid gebruiken we suiker in onze jams, die minstens voor 2/3 uit vruchten bestaan. Chutney is een zoetzuur dat heel goed gebruikt kan worden bij vlees (in plaats van allerlei saus met conserveringsmiddel) bij de barbecue, geroosterd vlees of wild. Ook heel lekker bij een blokje kaas.

 

Kruidenkadootjes

Van onze kruiden en bloemen maken we ook graag diverse kadootjes uit de natuur. Zo zijn er 100% natuurlijke kruiden/bloementhee en kruidenwierook. Kruidenmaskertjes op basis van bentonietklei en goudsbloem of rozemarijn. Kaarten met kruidenvulling voor in de kledingkast en kruidengeurzakjes. Leuk om een pakketje van samen te stellen als kadootje voor een natuurliefhebber.