Workshops

 

Onze deelnemers in de dagbesteding helpen ons bij de voorbereiding en uitvoering van onze workshops. Op aanvraag bieden we workshops (meestal op zaterdag) in huiskamersfeer aan groepen tot circa 10 personen. Deze workshops zijn toegankelijk voor jong en oud, bedoeld om kennis en ervaringen te delen. Op ons erf doen we alles zoveel mogelijk op ambachtelijke wijze: gewoon doen! De workshops hebben een natuurlijk en biologisch karakter en zijn gericht op wat de seizoenen ons brengen in de moestuin, de (fruit)boomgaard en de weides.

Zelf kruidenkadootjes maken

Kadootjes met kruiden maken voor jezelf of iemand anders. Bijvoorbeeld een kruidenmaskertje, geurende kruiden-crème of kaart, persoonlijke kruidenthee, badbuideltje, of kruidenwierook. Erg leuk om te doen met een groepje vriendinnen of met je zus of moeder. Gezellig samen aan de slag en met leuk verpakte persoonlijke en natuurlijke kadootjes weer naar huis.
 

 

Thee met rozen – Rozengeur en Zoetigheid

We bereiden samen in kleine groepjes een bijzondere high tea voor die in het teken staat van rozen. We maken rozengelei en rozentaart bijvoorbeeld. We eten bijzondere cakejes met rozenboter. Natuurlijk met rozenthee! Na het genieten van alle zoetigheid en bijzondere hapjes, leer je om zelf een rozen crème voor je huid te maken. Dit leuke kadootje voor jezelf neem je mee naar huis, zodat je nog even kunt nagenieten van de gezellige middag en de heerlijke geuren en smaken.
 

 

Kennismakingsworkshops mennen voor jong en oud

Kennismaking met het ras Dartmoor pony's. Een 'sober' ponyras van ca 1.20 hoog, dat oorspronkelijk uit het zuidwesten van Engeland komt. Dit deel van Engeland is gekenmerkt door een ruig landschap, met weinig beschutting. De pony's hebben dus van nature weinig nodig. In mei verwisselen de pony's hun warme wintervacht voor een kortharige vacht. We kunnen ze hierbij helpen door ze goed te borstelen. Onze pony's worden in vierspan, tweespan en enkelspan ingezet voor een menwagen. Ze hebben een vriendelijk en rustig karakter, maar willen ook heel graag werken. Daarom maken we regelmatig ritten in de omgeving om ze te trainen en in conditie te houden. Een van de voordelen van mennen is dat het mogelijk is tot op latere leeftijd actief te zijn met deze activiteit. Tijdens de workshop leer je hoe het mennen in het werk gaat, van voorbereiding tot het rijden met de pony's onder begeleiding. Of je kijkt terwijl anderen plaats nemen op de koets. Tijdens het mennen spiegelen de pony's je gedrag en dat is erg leuk en leerzaam. Het aantal deelnemers voor deze workshop is mogelijke van een tot drie personen per keer, graag opgeven via info@ervegeurts.nl of via 06-20864764.

 

Kinderfeestje, teamuitje of familiedag

Met een groepje kruidenwierook, kruidenzeepjes, een maskertje en bijvoorbeeld een geurende kruidenkaart maken. Eventueel aangevuld/afgewisseld met mennen of rijden met pony's.  Desgewenst met een biologische lunch.

 

In de maanden mei en juni: Zomerkruiden wandeling

Kruidenwandeling in de omgeving van het mooie Oele. We bekijken eetbare (on)kruiden en bloemen in de omgeving. Afhankelijk van wat er groeit plukken we onderweg misschien wel de ingrediënten voor zelfgemaakte pesto of bloemetjes die eetbaar zijn in de sla. Het is niet te voorspellen, want de natuur maakt haar eigen keuzes. Wat wel te voorspellen is, is dat het een hele leuke, gezellige en leerzame dag wordt. Na de wandeling maken we samen een biologische lunch.

 

In de maanden maart en april: Voorjaarskruiden wandeling

Kruidenwandeling in de omgeving van het mooie Oele. We bekijken eetbare (on)kruiden en bloemen in de omgeving. Afhankelijk van wat er groeit plukken we onderweg misschien wel de ingrediënten voor in de sla of thee. Het is niet te voorspellen, want de natuur maakt haar eigen keuzes. Wat wel te voorspellen is, is dat het een hele leuke, gezellige en leerzame dag wordt. Na de wandeling maken we samen een biologische lunch.